Hőszigetelés Demilec poliuretán habbal

HírekInformációk

A hőszigetelés egy épület esetén nagyon fontos dolog, hiszen a befektetés utána jelentős, mérhető megtérülést hoz. Ezért az ingatlan felújítások során az egyik legjobb befektetés a hőszigetelés. A hőszigetelés éghetőség szempontjából sokféle lehet, tűzveszélyes, mérsékelten tűzveszélyes, egyáltalán nem tűzveszélyes. A megnevezés viszont félreérthető, hiszen van olyan anyag amelyik nem tűzveszélyes viszont a keletkezett tüzet táplálja, heves égést eredményezve ez által. Ezek alkalmazási területei sokféle szempont szerint osztályozhatók, de általában az ár illetve a felhasználási terület az ami elsődlegesen dominál. A szigetelőanyagok beépíthetőségének a módja is sokféle lehet. Van amelyik különböző vastagságokban, táblákban kapható, ezeket illesztéssel, vágással és ragasztással lehet feltenni, másokat úgy lehet felhordani mint a vakolatot és rásimítható a falfelületre, megint másokat géppel lehet felszórni, és nem igényel másfajta felület kezelést. Az egyik ilyen szigetelő a Demilec hőszigetelő szórható puliuretán hab.

A Demilec több más jó tulajdonsága mellett az egyik legfőbb, hogy nagyon jól felhordható  a felületre. A szórás során a hab erősen ráragad és megtapad a felületen, és térfogata a sokszorosára megnő. Mivel tágul, ezért kiváló a hézagok és repedések kitöltésére is, hiszen a jó hőszigetelés egyik feltétele, hogy a hőszigetelő anyag egyenletesen és tökéletesen töltse ki a teret. A Demilec teljesen hézagmentesen ki tudja tölteni a rendelkezésre álló teret, segítségével gyorsan és hatékonyan szigetelhetők az épületek, falazatok és tetőterek. Az anyag idomul az egyenetlenségekhez, ugyanakkor nem alkalmaz a felületre káros nyomást, légzáró, így a konvekciós légmozgást is kizárja, nem megy be a szerkezetbe kívülről a párás levegő.

A Demilec kétkomponensű poliuretán hab hátrányaként említhető, hogy a hagyományos poliuretán hab az égés során rendkívül nagy füstterheléssel, jelentős hőleadással lobog, a tüzet befelé vezetve.

Előnye, hogy minimális előkészítést igényel a felhordása, gyorsan és jól lehet vele dolgozni,  toldások és átlapolások nélküli homogén egyrétegű szigetelő felületek hozhatók létre alkalmazásával.

Jól tapad szinte mindenhez, roskadás és zsugorodásmentes, jó zajszigetelő jó rezgéscsillapító, monolitikus hőszigetelő. Kizárja az allergéneket és a porszemcséket is.

A Demilec hab egyik fajtája a Sealection 500 kétkomponensű, nyitott cellás, félmerev, szórható poliuretán hab hőszigetelő rendszer amelyik környezet semleges, kizárólag a saját nedvességtartalmával duzzasztott alacsony beépített sűrűségű termék.

Hol alkalmazható a Demilec hab?

Mivel a hab csekély sűrűségű és alacsony nyomószilárdságú ezért nem terhelhető. Beltérben használható szerelt szerkezetek  tetőszerkezetek , födémek, válaszfalak, falak hőszigetelésére. Hagyományos épületeknél bármilyen beltéri használatra alkalmas, például tetőtér beépítés szigeteléséhez, szarufák közötti hőszigetelésre. Légtömör, légzáró, jól szórható, egyenletesen és jól tapad, ragad.

A Sealection 500 nyitott cellás szerkezete miatt beltéren használható, csekély sűrűsége és nyomószilárdsága folytán nem terhelhető hőszigetelés. Kitűnő megoldást nyújt szerelt szerkezetek (falak, válaszfalak, födémek, tetőszerkezetek) hőszigetelésére. Alkalmazható hagyományos épületek bármilyen beltéri – például tetőtér-beépítés esetén szarufák közötti – hőszigetelésre is.

A szórható hőszigetelő anyag a hagyományos hőszigeteléssel szemben nem csak felfekszik a felületre, hanem a végbemenő kémiai reakcióknak köszönhetően maximálisan kitölti a hézagokat és elterül a rendelkezésére álló térben. Bármilyen hézagoknál, különösebb felület előkészítést nem igényel saját térfogatánál jóval nagyobbra, megközelítőleg 120%-al megnövekszik, ezáltal bármilyen alakú és méretű illetve elrendezésű teret képes kitölteni. Száradás után rugalmas szivacsszerű felületet ad, amelyik mindenfajta zajt és rezgést elnyel, ezáltal a hangszigetelő képessége kiválóan használható válaszfalaknál, födémeknél stb. A Sealection 500 szett 2×200 literes komponenséből közel 50³ kész hab keletkezik, amelynek a felhordása gyors és egyszerű, kevés élőmunkát igényel.

 

Galéria

kepek

Segíthetünk?

Ha bármiben segíthetünk a fent olvasható témakörökben, akár egy házat kell felújítani, akár egy szobát kifesteni, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Hívhat munkaidőben a fent látható telefonszámon, vagy töltse ki az űrlapot, írja le, hogy milyen munkákban segíthetünk és kérjen árajánlatot IDE kattintva

Közösségi oldalak