Épületszigetelés

Szolgáltatások

Épületszigetelés, épületek külső és belső szigetelése gyakorlott szakemberektől Budapesten garanciával. Precíz, pontos, gyors munkavégzés. Érjen el akár 50% költségmegtakarítást épületszigeteléssel. Cégünk vállalja, hogy segítünk a megfelelő szigetelőanyag kiválasztásában és beszerzésében. Bármilyen szigetelőanyagot be tudunk építeni, gyorsan és szakszerűen.

Napjainkban a legújabb épületszigetelési eljárások segítségével a fűtésre illetve hűtésre költött pénz akár több mint fele megtakarítható. Az eljárás lényege,hogy az utólagos szigeteléssel megakadályozhatjuk, hogy a fűtőberendezés által létrehozott meleg levegő elszökjön az épületből, illetve a falak külső lehűlése hűtse a belső levegőt is. Általánosan kellemes hőérzetről akkor beszélhetünk, ha a belső hőmérséklet egyenletesen 20-22-fok.  Ha szigetelünk, ennek jelentős költségmegtakarító hatása is van. Ráadásul a szigetelés beépítésének nyáron is van jelentősége, mivel az épületet a szigetelésnek köszönhetően a nap nem tudja kívülről felmelegíteni, ezáltal belső hőmérséklet  sokkal kellemesebb lesz, és kevesebb hűtés, klímaüzemeltetés is elegendő a megfelelő hőfok biztosításához . Új épületek építésekor a megfelelő technológiai utasításokat követve jelentős megtakarításokat érhetünk el a megfelelő szigetelés beépítésével. Ha viszont utólagos szigetelést szeretnénk, ki kell választani a szigetelendő felületnek és az épületnek leginkább megfelelő szigetelést.

Elsősorban egy épületnél a falakat, a tetőt és a tetőteret kell szigetelni, illetve egyes épülettípusoknál alulról is érdemes a szigetelést elvégezni utólag. Az épület tűzvédelme, a technológia illetve a hatékonyság,valamint a költségek lehetnek a meghatározó elemei annak, hogy pontosan milyen szigetelést is válasszunk.

Vannak egyáltalán nem éghető szigetelő anyagok, vannak kevésbé tűzveszélyes, anyagok, amelyek viszont égés esetén jelentős füstterheléssel bírnak vagy táplálják az égést. Az előállítási és beépítési költségek jelentősen befolyásolják a szigetelés egy négyzetméterre eső költségét. A szigetelőanyagok tulajdonság lapján minden esetben felkell tüntetni,hogy az adott termék milyen tűzveszélyességi osztályba tartozik.

Az üveg, kőzet vagy ásványgyapot szigetelő anyagok kevésbé vagy egyáltalán nem tűzveszélyesek, illetve nem támogatják az égést, ezáltal tűzbiztosnak mondhatók. Ezek a szigetelő anyagok általában beltérben használhatók, tetőtérben a szarufák közötti szigeteléshez, felülről födém hő és hangszigeteléshez. A kőzet vagy üveggyapot paplanokat beépítés után gipszkartonnal boríthatjuk, és ezáltal padlásterek, tetőtér beépítéshez illetve hőszigeteléshez kiváló. Általában ezek a szigetelő anyagok lágy,hajlékony paplanszerű anyagok, amelyek jól belesimíthatók a tető hajlataiba réseibe mélyedéseibe. Hátránya,hogy apró szálakra törik,így a bőrre kerülve jelentős irritációt okozhat illetve maszkkal a légzésvédelemről is gondoskodni kell. Az anyag tulajdonságai kiváló hőszigetelő képesség, jó hangszigetelés, tartósság, nedvességre nem érzékeny, tűzállóság, kiváló légáteresztő képesség, környezetre és egészségre káros hatása nincs. Páraáteresztő képessége szinte a levegőével megegyező, ennek köszönhetően nem akadályozza a pára homlokzaton keresztül történő eltávozását, ez csökkenti a penészesedés kialakulását. A szálas kőzetgyapot termékek köztudottan kiváló páraáteresztők, rendkívül jó hő- és hangszigetelők és a nem éghető kategóriába tartoznak. Mivel a levegő a kőzetgyapot szigetelőanyag szálai között természetes módon van jelen, ezért hőszigetelő képessége az épület teljes élettartama alatt állandó. A külső kőzetgyapot szigetelés merev táblákban kapható szigetelő panelek segítségével oldható meg.

Léteznek különböző utólagos szigetelő rendszerek,amelyeket géppel lehet felhordani a felületre. Ezek a rendszerek általában valamilyen gyöngyös szigetelőanyag, amelyet a jó tapadás érdekében kötőanyaggal felhordva képeznek jelentős szigetelő hatást. Előnye a jó szigetelő hatás,könnyen és gyorsan lehet vele dolgozni,viszonylag vastag szigetelőréteg létrehozható a segítéségével. Hátrányai a viszonylag magas ára illetve hogy eszköz, gép kell a felhordáshoz.

Gépből fújható szigetelő anyagok. Ezeket olyan helyeken célszerű alkalmazni ahol sok a nehezen hozzáférhető hely és utólag szeretnénk hő és hangszigetelést kialakítani. Ezekben a hőszigetelő rendszerekben vagy polisztirolhabot vagy kőzetgyapotot lehet kifújni, és ezáltal jön létre vastag szigetelőréteg amelyik jó hő és hangszigetelő réteget képez. Előnyei hogy könnyű vele dolgozni, és szinte bármilyen felületre könnyen felhordható. Hátránya,hogy az egészségvédelemről fokozottan kell gondoskodni, vannak belőle égést tápláló és fokozott füstterheléssel bíró anyagok, és gép illetve felszerelés kell a felhordáshoz.

Polisztirol hőszigetelés. Dryvit szigetelés, polisztirolszigetelés, polisztirol hőszigetelés, hungarocell szigetelés. Ezek a rendszerek a legismertebbek,mivel szinte mindenhol találkozunk vele, házak illetve panelházak külső szigeteléseinél láthatjuk a polisztirol vagy hungarocell táblákat. Előnyei közé sorolható a nagyon kedvező ár, és a sok jó tulajdonság a használata esetén. Elsősorban jó hang és hőszigetelő anyag. Télen benn tartja a hőt, és fokozott komfortérzetet biztosít,hiszen a falak nem sugározzák a hideget, nem hűtik le a belső levegőt. Nyáron ennek a fordítottja is igaz a nyári meleget kevésbé érezzük megterhelőnek, falak nem veszik át a szigetelés miatt küldő forróságot, és az épület belsejében hűvösebb lesz a levegő. A anyagról még fontos jó tulajdonságként mondható el, hogy kiváló hangszigetelő is, tehát a panelházakban kifejezetten ideálisnak mondható. Külön ki kell emelni páraáteresztő képességét amelyik a penészesedés megelőzésében fontos.

Hátránya, hogy mivel műanyag származék ezért az EPS 80 habok az E kategóriába tartozik, azaz nehezen éghető. Az intenzíven égő anyaggal kapcsolatba kerülve a káros a füstkibocsátása, jelentős füstterhelést képez. Nem szereti a nedvességet sem, képes a nedvesség felvételére. Használata során nagyon fontos, hogy pontosan be kell tartani  a technológai utasításokat, hogy a megfelelő szigetelő hatást és a jó tartósságot elérjük.

 Ha Ön is szeretne szigetelést házára, lakásába,vagy padlásterébe,keressen bennünket a fenti elérhetőségeinken, hogy árajánlatot adhassunk.

Galéria

kepek

Segíthetünk?

Ha bármiben segíthetünk a fent olvasható témakörökben, akár egy házat kell felújítani, akár egy szobát kifesteni, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Hívhat munkaidőben a fent látható telefonszámon, vagy töltse ki az űrlapot, írja le, hogy milyen munkákban segíthetünk és kérjen árajánlatot IDE kattintva

Közösségi oldalak